Koldūnus abu su vyru visad mėgome, tik ilgainiui tapome išrankesni ir rinkomės vis geresnius, skanesnius, kokybiškesius... Kartą paskaičiavau, kad tokie pietūs mums kainuoja išties nemažai, todėl nusprendžiau pamėginti pagaminti pati. Rezultatas nudžiugino- buvo išties skanu, be to, kainų skirtumas akivaizdus, pačiai gaminti gavosi keturis kartus pigiau...
Taupydama laiką pagaminau daugiau ir dalį užšaldžiau.
Koldūnų gamybai naudojau paprastą formelę iš prekybos centro, įdarą dariau iš maltos mėsos su prieskoniais bei svogūnų. Tešlos receptą radau internete ir jis išties puikus, nes tešla gavosi nekibi ir koldūnus buvo lengva atskirti. Taigi tešlai reikės:
2 kiaušinių trynių
2 šaukštų aliejaus
truputėlio druskos
2-3 stiklinių miltų
šiek tiek šilto vandens
Į greitkratį sumušu trynius, pilu alieju, truputį druskos ir pilu šiltą vandenį (tiek, kad bendras kiekis būtų 250 ml) Viską gerai sumaišau (beje, dangtelio nenaudoju, nes kažkodėl nušauna...)
Į didesnį indą supilu 2 stiklines miltų ir supilu trynių-aliejaus-vandens mišinį, minkau tešlą, jei ji labai kimba prie rankų, tuomet po truputį pilu trečiąją stiklinę miltų. Tuomet palieku geram pusvalandžiui ir vėliau jau gaminu koldūnus.
žymės:
0 Responses

Rašyti komentarą