Šįmet atradau moliūgą. Pernai vaikui patiko tyrelės su moliūgu, bet jie labai dideli, nesiryžau pirkti, nes nežinojau kur tiek reikės dėti :) Dabar visgi pasiryžau ir nusipirkau. Jau antrą kartą.

Žinoma, pirmiausiai išviriau sriubos- į verdantį vandenį pridėjau pjaustytų moliūgo gabalėlių, truputį paviriau, tuomet sutryniau smulkintuvu, įdėjau lydyto sūrelio , dar kartą užvirinau ir viskas, sriuba gatava! Man ji tokia skani, kad tiesą sakant, tą dieną nieko daugiau ir nebevalgiau, tik keletą lėkščių sriubos :)
Savaitgalį sugalvojau iškepti moliūgo pyragą. Dabar čia bus vienas mėgiamiausių pyragų, nes jis išties pasakiškai skanus- ypač kol karštas.

Taigi, pyragui iškepti reikės:
500 g moliūgo
2 kiaušinių
stiklinės cukraus (geriau rudojo)
pusės stiklinės aliejaus 
3 stiklinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių

Eiga:
Moliūgą nulupti ir susmulkinti, sudėti cukrų (aš cukrų maišiau- pusę stiklinės rudojo ir pusę įprasto balto), aliejų, kiaušinius ir išmaišyti. Suberti miltus, kepimo miltelius, vėl išmaišyti.  Supilti gautą masę į kepimo formą ir ~ valandą kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Galima paskaninti džiovintais vaisais, riešutais, įdėjau keletą auksinių razinų, jos čia išties tinka.
žymės:
2 Responses
  1. Mindaugas Says:

    Aš irgi šiemte atradau moliūgą :) Nuostabus receptas :)



Rašyti komentarą