Šįmet per Kūčias norėjau kuo įvairesnių patiekalų, kad būtų mažiau silkės. Vienas iš atradimų- aguonų virtunukai. Skonis įdomus, išties puikiai tinka Kūčių stalui.
Reikės:
aguonų
džiovintų vyšnių
graikiškų riešutų
medaus
2-3 stiklinių miltų
trupučio vandens
aliejaus

Eiga:
Pirmiausiai nuplauname ir išbrinkiname aguonas. Kol jos brinksta, iš miltų, vandens ir aliejaus išminkoma tešla (minkoma tol, kol nelips prie rankų, vis po truputį dedat daugiau miltų) , tuomet ji pusvalandžiui paliekama pastovėti.
Tada ruošiame įdarą- susmulkiname išbrinkusias aguonas, o tada ir riešutus bei vyšnias, į masę įmaišoma truputėlį medaus. Receptą radau žurnale Virtuvė Nuo... Iki..., ten buvo siūloma riešutus pakepinti, tačiau aš to nedariau.
Kai viskas paruošta, kočiojame tešlą ir gaminame virtunukus. Aš naudojau didesniąją koldūnų formą. Proporcijų  nerašau, nes viskas priklauso nuo to, kokio kiekio reikia... Aš virtinukus gaminau vienam vakarui, tai to tešlos kiekio užteko, o įdaro perteklių teko išmesti,  nes prisiruošiau be galo daug :)
Labai neblogas patiekalas dar ir todėl, kad jį galima pasigaminti iš vakaro ar net prieš savaitę, užšaldyti ir išvirti tik prieš pat vakarienę!
žymės: ,
0 Responses

Rašyti komentarą