Prieš kelias dienas perskaičiau apie Fantastišką karštą pyragą Deimos tinklaraštyje ir pagalvojau, kad kaip aš pati nesumąsčiau taip :) Esmė ta, kad aš jau keletą metų kepu "krokodilą" ir tešlą minkau, naudodama ruošinį picai, kildinu, laukiu... Šaldytos tešlos variantas žymiai patogesnis ir skanesnis, nes ne toks sausas!
Aš ruošiau savo senojo pyrago įdarą, nes jis mums be galo patinka, bet manau, kad tinka bet koks :)

Reikės:
0,5 kg šaldytos tešlos
0,5 kg maltos jautienos
svogūno
paprikos
kelių skiltelių česnako
prieskonių (persilado)
šiek tiek tarkuoto sūrio
kiaušinio
sezamo sėklų

Eiga:
Tešlą palieku atšilti ir gaminu įdarą. Labai smulkiai susmulkinu svogūną, truputį pakepinu jį kartu su malta mėsą bei prieskoniais, tada įmaišau smulkiai tarkuotą papriką ir palieku atvėsti. Kai atvėsta, įmaišau tarkuotą sūrį (geriau rinktis riebesnį, nes jis puikiai lydosi, aš naudoju Džiugo).
Kai tešla atšyla, dedu ją į kepimo popieriumi išklotą skardą, truputį pakočioju ir per vidurį sudedu atvėsusį maltos mėsos ir priedų mišinį, tešlos šonus užlankstau, suformuoju vyniotinį, aptepu kiaušiniu, pabarstau sezamais ir maždaug pusvalandžiui kišu į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Kepama, kol tešla gražiai pagelsta.

Kitą kartą imsiu daugiau tešlos, nes dabar mums trims nelabai užteko...


žymės:
0 Responses

Rašyti komentarą