Kai pirmą kartą draugė pavaišino Tiramisu kavinėje, buvau apsvaiginta nuostabaus skonio! Kai po kurio laiko ir mūsų vietiniai prekybos centrai pradėjo prekiauti šiuo gardumynu, jis iškart tapo mano favoritu. Visada maniau , kad namie jo pasigaminti neįmanoma ir nė negalvojau apie tai, tačiau kai vasarą išmokau pagaminti Maskarponės tortą, nusprendžiau, kad galima pamėginti ir Tiramisu.
Reikės:
5 kiaušinių
150 g cukraus
250 g mascarponės sūrio
250g ricottos sūrio
truputėlio druskos
truputėlis želatinos
Biskvitinių Damų pirštelių
stiprios kavos
smulkinto šokolado
nesaldžios kakavos miltelių

Eiga:
Pasiruošiu stiprios nesaldintos kavos ir palieku ją atvėsti.
Tuomet atskiriu kiaušinio trynius ir baltymus, trynius išsuku su cukrumi iki baltumo ir įmaišau mascarponės bei ricottos sūrį. Viską išsuku iki vientisos masės.

Baltymus su druska išplaku iki standžių putų ir įmaišau į trynių-sūrio masę. Tuomet sudedu išbrinkintą želatiną ir vėl gerai viską sumaišau.

Indo, kuriame planuoju patiekti Tiramisu, dugną patepu kremu, tuomet iškloju Damų piršteliais, iki pusės pamirkytais kavoje (mirkyti reikia LABAI trumpai ir tik iki pusės, patogiausia tai daryti juos paguldžius ant šakutės ir prilaikant iš viršaus), biskvitą pabarstyti tarkuotu šokoladu, tuomet vėl dėti sluoksnį kremo ir taip sluoksniuoti tol, kol bus sunaudoti visi piršteliai bei kremas. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo, jis smarkiai apibarstomas kakava ir tarkuotu šokoladu. Paruoštą desertą per naktį palaikyti šaldytuve ir kitą dieną patiekti.
Šį kartą stengiausi, kad būtų ne tik skanu, bet ir gražu, todėl naudojau torto formą su nuimamu šonu. Pirmiausiai išrikiavau pirštelius ratu, prie formos sienelės, o tuomet jau dariau visa kita. Kitą kartą darydama nupjausiu pirštelio apačią- taip jie tvirčiau stovi, be to, taip galima reguliuoti aukštingumą, pagal produktų kiekius.

Daugumoje receptų Tiramisu gaminamas vien iš mascarponės ir be želatinos. Pirmą kartą ir aš taip dariau, tačiau mascarponės sūris yra gana riebus ir man desertas gaunasi per sunkus, todėl aš pusę mascarponės keičiu į lengvesnį ricottos sūrį. Želatiną naudoju dėl to, kad pirmą kartą desertas  sustingo tik antrą dieną... pirmą ant dugno buvo kažkas panašaus į ištirpusius ledus :)
žymės:
0 Responses

Rašyti komentarą