Pernai ruošdama Kūčių vakarienę sužinojau, kad silkę galima naudoti ne tik salotoms, bet ir karštiems patiekalams. Išbandžiau, tikrai skanu! Šįmet mėginsiu patiekalų iš silkės gaminti kuo mažiau, nes mūsų mažasis spjauna ją lauk... Kadangi šis savaitgalis man "išeiginis", tai pabandžiau pasigaminti kotletukų ir jie tikrai keliaus į Kūčių meniu, manau, kad ir vaikas valgys, nes specifinio silkės skonio čia nesijaučia!
Reikės:
mažo indelio silkių file
svogūno
šaukšto krakmolo
riekelės batono
džiuvėsėlių apvoliojimui
mėgstamų prieskonių

Eiga:
Pirmiausiai silkę reikia pamirkyti- bent valandą ar dvi. Žinoma, galima ir nemirkyti, bet tuomet bus labai sūru, nes kepant tai labiau juntama. Tuomet silkę, svogūną bei batoną susmulkinti  ir gerai sumaišyti, įdėti šaukštą krakmolo, prieskonių (puikiai tinka pipirai), išmaišyti ir formuoti kotletukus. Juos apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje. Patiekti su karštomis bulvėmis ir pasirinktu garnyru.

žymės:
0 Responses

Rašyti komentarą