Tikriausiai kažkada jau rašiau, kad mes dažniausiai valgom vištieną. Vien pjaustyta ir kaip nors pakepinta jau laaabai senai pabodo... Berods pavasarį atradau vištienos blynelius. Nuostabus receptas, juolab, kad pagaminama išties greitai.
Mano brolis, blynų mylėtojas dar nuo vaikystės, pasijuokė iš mano vištienos blynelių, sakydamas, kad čia kepsniukai :) Bet man čia vistiek BLYNAI :)

Reikės:
0,5 kg vištienos filė (galima naudoti ir nukaulintą mėsytę)
kiaušinio
gero šaukšto krakmolo
šaukšto majonezo
vištienos prieskonių

Eiga:
Vištienos file susipjaustome labai mažais gabaliukais, paprieskoniuojame, įmušam kiaušinį ir šaukštą krakmolo ir viską gerai išmaišome. Tuomet dedam krakmolą, išmaišom, šaukštu kabinam masę ir kepam! Garnyrui tinka viskas- nuo virtų bulvių iki grūdų košių. Mums labai skanu su kukurūzų koše, žinoma, šviežių daržovių salotos tiesiog būtinos!
Iš tos masės blynelių gaunasi ne itin daug, todėl aš kartais dedu ir keletą smulkiai tarkuotų morkų, arba moliūgo. Tik tada masę apie valandą reikėtų palaikyti šaldytuve ir tik po to dėti krakmolą bei kepti.
žymės:
0 Responses

Rašyti komentarą