Vis galvoju, kaip čia geriau pavadinus mūsų trečiadienio vakarus.. Vyro vakarai, ar mudviejų su vaiku??? Tikriausiai vyro, nes mes su vaiku ir dienomis būnam kartu :)) Taigi... kartą per savaitę išleidžiam tėtį treniruotis savo mėtymuose (t.y. žaisti smiginio), o mes ne tik dienas, bet ir vakarus leidžiam vieni... Dažniausiai tuomet ir valgom kitaip, t.y. dieną pietus, o vakare lengvesnę vakarienę :) Vakar gaminom aj-receptų bloge rastus grietiniečius. Radau juos ieškodama idėjų ką pagamintis iš mascarponės (tradiciškai- buvo akcija, galioja ilgai, nusipirkau daugiau... Tiesa, tuomet pamiršau, kad man per riebu vien mascarponė ir maišau su ricotta, taigi dabar artėja galiojimo termino pabaiga, o aš vis dar turiu du indelius... šią savaitę teks sunaudoti). Dar pamačiau, kad ir Deima juos giria , tai nusprendžiau šiandien vakarienei pagaminti, juolab, kad visi reikiami produktai gulėjo šaldytuve.
Prieš gaminimą susidūriau su problema- per šventinį gaminimo maratoną netyčia numečiau virtuvines svarstykles ir jos pažiro dalimis... viskas veikia, bet nieko pasverti nebegaliu :( Kadangi jau keletą metų jas naudojau, dabar pasijutau kaip be rankų, nes kaip  pamatuoti, pvz. miltus, neturiu jokio supratimo... Praleidau nemažai laiko skaičiuodama kiekius  (netrukus parašysiu apie matavimus be svarstyklių), žinoma, visko perversti nepavyko, todėl mano pateikiami kiekiai nesutampa su pirminiu receptu, bet manau, kad ir grietiniečių gaunasi daugiau ;) Aš iškepiau 22 vnt,  naudojau 11 cm skersmens puodelį.

Reikės:
Tešlai:
600 g miltų
žiupsnelio druskos
180 g sviesto
120 g cukraus
1 kiaušinio
200 g grietinės
2 a.š. kepimo miltelių

Įdarui:
185 g (1 indelio) liesos švelniosios varškės
1 kiaušinio
šiek tiek vanilinio cukraus
3 v.š. cukraus (kiekis priklauso nuo to, kiek dedama vanilinio cukraus ir kaip saldžiai mėgstate)
2 v.š. miltų

Dar vieno kiaušinio reikės aptepimui.

Eiga:
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, tada supilame  išplaktą kiaušinį ir po truputį dedame grietinę. Tuomet po truputį supilame miltus ir kepimo miltelius. Paminkius miltų man pasirodė mažoka, todėl vėliau dar šiek tiek pridėjau... Tuomet iškočiojame tešlą ir išspaudžiame rutuliukus. Aš naudojau didžiausią rastą puodelį. Tada dedame šaukštelį įdaro, grietinietį perlenkiame taip, kad įdaras neišbėgtų, bet kraštų neužspaudžiame. Kepame  apie 20 minučių 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Įdaras ruošiamas paprastai- tiesiog sumaišant visus reikiamus produktus.


žymės:
0 Responses

Rašyti komentarą