Kai pirmą kartą paragavau risotto (arba daugiaryžio, kaip mūsų kalbininkai jį pakrikštijo... ), po to net sapnuodavau , kad valgau- taip skanu buvo :) Kurį laiką jau negaminau ir šiandien, po ilgų apmąstymų ką gi čia mums valgyti, vėl paruošiau Risotto su vištiena.

Reikės:
0,5 kg vištienos filė
2 svogūnų
poro
2 morkų
saliero stiebų
tarkuoto sūrio (aš dažnai nededu, jei jo neturiu)
2 l vištienos sultinio
100- 125 ml baltojo vyno
400 - 500 g ryžių
prieskonių
aliejaus

Eiga:
Gaminant risotto geriausia naudoti gilią keptuvę storu dugnu (taip tolygiai pasiskirsto karštis ir ryžiai puikiai troškinasi), tačiau aš tokios neturiu, todėl dažniausiai naudoju didelį puodą. Įpilu truputį aliejaus ir apkepinu žiedais pjaustytus svogūnus bei porus ir morkas (šįkart naudojau šaldytų daržovių rinkinį, tai morkų atskirai nekepinau), jie kepinami, kol truputį suminkštėja ir tampa permatomi, bet ne paruduoja. Tuomet sudedu gabaliukais pjaustytą vištieną, įberiu vištienos prieskonių bei pipirų ir vėl apkepu. Kol kepa, pasiruošiu vištienos sultinį. Tuomet į puodą įpilu truputėlį sultinio, suberiu daržoves ir dar patroškinu mėsytę. Kai vištiena pasitroškina, sudedu ryžius ir vyną (jį naudojau tik pirmąjį kartą, nes vėliau jau valgome kartu su vaiku, tačiau skonis su vynu išties žymiai geresnis, nes jis suteikia nepakartojamą prieskonį. Galima eksperimentuoti su skirtingais vynais, kaskart išgaunant vis kitokį skonį!), išmaišau ir vynui įsigėrus vis po truputį pilu sultinio ir pamaišiusi palieku risotto gamintis ant labai silpnos ugnies. Maišau tik tuomet, kai pilu sultinį. Ryžiams suminkštėjus (jie turi būti prisigėrę sultinio, tačiau dar truputėlį kieti), įmaišomas sūris ir risotto baigtas!

žymės:
9 Responses
  1. O aš risotto ruošiu gan dažnai. Mūsų šeima jį dievina :) Lengvas ir labai skanus patiekalas.


  2. Ligita Says:

    Tiesa, labai lengva pagaminti, sotu ir skanu!
    Aš kai pradedu, tai irgi bent kartą per savaitę gaminu, o paskui darau kokio pusmečio pertrauką :))


  3. Ačiū už receptą, būtinai išbandysime su savo šeimyna!


  4. Ligita Says:

    Tikiuosi, kad patiks. Skanaus!


  5. Unknown Says:

    O kiek porciju iseina is sito recepto?


  6. Ligita Says:

    Geras klausimas, Romualda :) Išties net susimąsčiau... Gal kokios 6-7 , žinoma, priklauso nuo porcijų dydžio :) Mes trise, tai šį patiekalą valgom dvi dienas, kartais aš dar ir į darbą nešuosi.


  7. Mindaugas Says:

    Šventinio stalo aš neįsivaizduoju be risotto :) Šis žiū, jog labai sotus turėtų būti :)


  8. Ligita Says:

    Taip, tikrai sotus, geras pastebėjimas!


  9. Unknown Says:

    Gaminu ivairiu risotto jau keleta metu. Su darzovemis,juru gerybemis,paukstiena ir pan. Tikrai lb skanus patiekaliukas ir kas svarbiausia: lengvas. Gal kas turite kokiu super duper prieskoniu i risotta su vistiena,kurie ypatingai pagardintu ji ir suteiktu prabangu prieskoni? Prasau pasidalinkite :)


Rašyti komentarą