Praėjusį savaitgalį buvau viena, tai sekmadienį lipdžiau koldūnus. Valgyti smagu, bet gamybos procesas nežavi, juolab, kad kartą pasiryžus norisi prilipdyti jų kuo daugiau, kad ilgai nebereiktų kartoti :) Deja, įdaro buvo per daug, tešlos per mažai ir nebespėjau visko sunaudoti iki šeimos grįžimo... Naktinėti nesinorėjo, o mėsos liko nemažai, bet ne tiek, kad užtektų kitos dienos pietums... Kadangi šaldymo kameroje visada turiu šaldytos tešlos, tai nusprendžiau pagaminti pyragėlių! Kitą dieną juos pasišildėme ir valgėme pusryčiams- išties puikus variantas, ypač, jei ryte reikia skubėti ir nėra kada ruošti maisto.

Reikės:
maltos mėsos (kokių 300 - 400 g)
prieskonių mėsai
svogūno
kelių skiltelių česnako
pakelio šaldytos tešlos
kiaušinio aptepimui
sezamo sėklų

Eiga:
tešlą paliekame atšilti ir ruošiame įdarą: mėsą paprieskoniuojame, sumaišome su smulkiai pjaustytu svogūnu bei česnaku ir truputį apkepiname, paliekame atvėsti. Kai tešla atšyla, lakštus perpjauname pusiau (aš naudojau tą tešlą, kur sufasuoti 6 lakštai) ir gaminame trikampius pyragėlius. Kadangi turėjau nemažai mėsos, tai dalį tešlos bandžiau dar pakočioti, kad daugiau įdaro tilptų, bet kai iškepė, pasirodė, kad tie, kurių nekočiojau, atrodė daug geriau), tuomet patepame kiaušinio plakiniu , pabarstome sezamo sėklomis ir geras 20 min kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje (kol gražiai pagelsta)
Šį įdarą puikiai papildytų tarkuotas sūris bei paprika! Toks jis išties be galo skanus!

žymės:
0 Responses

Rašyti komentarą