Jau nepamenu kaip senai, atrodo, kad visada :) , pusryčiaudami ant duonos tepame kokį nors varškės sūrelį... Vieni patinka labiau, kiti mažiau, vieni brangesni, kiti pigesni, bet visi iš esmės sintetiniai, pilni visokių skonių suteikėjų, stiprintojų ir t.t.
Didelis AČIŪ Deimai, aprašiusiai tokį stebuklą :) Vėlgi, reikiamo kefyro ieškojau ilgai ir radau tik mažą pakuotę... nusipirkau, pabandymui buvo pats tas! Rezultatas nustebino ir sužavėjo, todėl dabar kameroje nuolat guli kefyro pakelis :)
Reikia tik ne mažiau nei 3,2% riebumo kefyro, tankaus sietelio ar marlės (aš pirmą kartą jos neturėjau, naudojau bintą, nes labai norėjosi išmėginti čia ir dabar ) ir mėgiamų priedų paskaninimui. Kefyrą reikia įdėti į kamerą ir palikti dienai kitai, kad sustingtų, tuomet ištraukus nuimti pakuotę, suvynioti į marlę ir pakabinti ant krano ar tiesiog įdėti į labai tankų sietą. Šitaip paruošus palikti per naktį ir ryte jau turėsite kuo puikiausią varškytę pusryčiams! Priedai naudojami pagal skonį ir nuotaiką- kadangi mes ją tepame ant sumuštinių, tai man puikiai tinka šviežiai spaustas česnakas, dabar jau ir prieskoninės žolelės paaugo, kartu naudoju ir jas. Žinoma, galima pamėginti ir desertui pritaikyti gardinant saldžiais priedais :)
žymės:
0 Responses

Rašyti komentarą