Kol nepasimiršo atostogų įspūdžiai, skubu juos trumpai aprašyti.
Pradėsiu nuo ekskursijos metu aplankyto miestelio El Guna (El Gouna), dar vadinamo egiptietiška Venecija. Miestelis įkurtas gana nesenai, maždaug prieš 20 metų, vieno turtingo verslininko pageidavimu. Šiuo metu jis laikomas madingiausiu bei moderniausiu Egipto kurortu. Ten nėra daugiaaukščių viešbučių, tik nedidukai kelių aukštų pastatai, ar išvis atskiri nameliai prie pat vandens.
Sako, kad viešbučiai ten tik 4 ir 5*.
Visą miestelį vagoja didžiuliai dirbtiniai kanalai, kuriais nuolat plukdomi turistai.

Kadangi mes irgi plaukėme ir visas nuotraukas dariau plaukdama, tai iš galvos niekaip neišėjo viena mintis- koks čia prabangus poilsis, jei guli sau, deginiesi, maudaisi, o vos už kelių metrų vis plaukia ir plaukia kokia valtelė, pilna turistų, kurie Tave nužiūrinėja :))


Šioje nuotraukoje puikiai matosi vandenyje pažymėta teritorija, kurioje viešbučio svečiams leidžiama maudytis.
Toliau negalima, nes iškart už pažymėtos vietos plaukioja turistiniai laiveliai.






Iš esmės suprantu tik tuos poilsiautojus, kurie ten važiuoja nardyti, buriuoti, plaukioti banglentėmis, nes šioms pramogoms ten išties idelios sąlygos! Tiesa, ir entuziastų be galo daug.
Pats miestelis labai švarus, tvarkingas, visai neegiptietiškas. Įvažiavimas į miestelį saugomas, reikia specialių leidimų, kad įleistų. Mieste mašinų nedaug, tačiau pastebėjau labai daug nedidelių transporto žiedų ir prie kiekvieno jų stovėjo po policininką/eismo prižiūrėtoją :) Mačiau ir tokių eismo dalyvių, kuriems padėjo pasukti reikiama kryptimi. Išties įdomu ir keista, ypač prisiminus kelių eismo juostų žiedus Vilniuje piko metu :)
Ne mažiau įdomus ir vietinis turistams skirtas transportas:




Antroji ekskursijos dalis buvo persėdimas iš laivelio į laivą ir plaukiojimas atviroje jūroje. Plaukėme žiūrėti koralų bei žuvų, kurių ten išties be galo daug. Vanduo beveik perregimas, o žuvų tiek, kad galite įsivaizduoti kas darosi kiek giliau, jei toks vaizdas matomas iš laivo antro aukšto:
Aplink skraido alkani paukšteliai:


Vėliau sustojome pažvejoti. Man tuomet visai ne žvejyba rūpėjo, nes apačioje labai jau nestabiliai jaučiausi supama, o vyras išbandė ir net laimikį atnešė įamžinimui:
Ir dar vienas kadras- jei jau dirbi su turistais, tai galima ir papildomai pasipelnyti :) Ekskursija buvo filmuojama, vėliau buvo paruoštas DVD su ekskursijos įrašais, gido pasakojimais ir dar kažkuo. Visi norintys galėjo užsisakyti- kaina vos (xixi) 20$. Kitos ekskursijos operatorius buvo labai drąsus ir labai stengėsi:
Spėjau pagauti jį jau nulipinėjantį, prieš tai jis ten stovėjo ir filmavo...
žymės:
2 Responses
  1. Puikus reporatžas. Seilę pavarvinau bežiūrėdama nuotraukas. Einu toliau Lietuvos lietaus ganyti :D


  2. aguonele Says:

    Ojei koks pamirstas dangaus melynumas ♥
    labai grazios nuotraukos tai ir neabejoju, kad atostogos geros buvo!


Rašyti komentarą