Kai prieš trejus metus pirmą kartą iškepiau šį tortą Kalėdoms, iškart nusprendėm, kad čia ne paskutinis ragavimas :) Tortas labai žiemiškas , puikiai tinkantis Kalėdoms, todėl nejučia tapo mūsų tradiciniu Kalėdiniu saldumynu. Šįmet kepiau jau trečią kartą ir, berods, pagaliau tokį skonio rezultatą, kuris mums geriausias!

Taigi, reikės:
Tešlai:
250 g sviesto
200 g grietinės
3 stiklinių miltų
šaukštelio kepimo miltelių
~500 g šaldytų vyšnių be kauliukų (geriausia būtų jas pasiruošti vasarą, tačiau puikiai tiks ir pirktinės- jų reikės dviejų maištelių)

Kremui:
200 g riebesnės grietinės
400 g natūralaus jogurto
1 stiklinės cukraus
truputėlio citrinos rūgšties
10-15 g želatinos (aš visada naudoju Dr. Oetker, naudojant kitokią siūlyčiau dėti daugiau)

Eiga:
Prieš pradedant gamybą, išimame vyšnias iš šaldiklio, kad atšiltų.
Pirmiausiai ruošiame tešlą- sviestą sutarkuojame burokine tarka ir sumaišome su kitais tešlos produktais. Gerai išminkome ir padaliname į 15 gabaliukų. Viską sudedame ant lėkštės ir trims valandoms dedame į šaldytuvą.
Po 3 valandų ištraukiame ir kiekvieną dalį atskirai iškočiojame į pailgus lapelius (aš stengiuosi kočioti tokio ilgio, kad vėliau tilptų į tą lėkštę, kurioje vėliau formuosiu tortą). Ant lapelių dedame vyšnias ir susukame į tūtelę. Taip susitvarkome su visais 15 tešlos gabaliukų ir šauname juos į 200 laipsnių karštumo orkaitę. Pagaliukai kepa apie 12 min. Iškepusius išimame ir paliekame atvėsti.
Kol pagaliukai (t.y. malkos :) ) vėsta, ruošiame kremą- grietinę plakame su cukrumi, pilame jogurtą, plakame toliau, beriame truputėlį citrinos rūgšties ir pabaigoje supilame išbrinkintą želatiną.
Tuomet imame lėkštę ir išdėliojame 5 pagaliukus (neišsigąskite, jei pagaliukai lūžtų keliami, juos tiesiog dėkite per vidurį), užpilame viską kremu, į tarpus dedame 4 pagaliukus, vėl pilame kremą, į tarpus dedame 3 pagaliukus, vėl kremas, 2 pagaliukai, kremas , 1 pagaliukas ir pilame visą likusį kremą. Turime apsnigtą malkų krūvelę, kurią dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kadangi kremui naudoju mažai grietinės ir daugiau neriebaus jogurto, tai kremas nebus LABAI baltas, be to, jis susigers į pagaliukus, taigi pasiruoškite sustingusį tortą papuošti. Šįmet aš jį apliejau baltojo ir juodojo šokoladu mišiniu- rezultatas buvo puikus.

Recepto šaltinis- SM.
0 Responses

Rašyti komentarą