Prieš keletą metų, kai didieji prekybos centrai pradėjo prekiauti sūrio tortais, beveik visomis progomis juos pirkdavome, nes labai sužavėjo skonis! Maniau, kad namie tokio pasidaryti neįmanoma. Pasirodo, klydau ir smarkiai.
Bandžiau du kartus- pirmąjį su mascarponės sūriu, antrą kartą naudojau ricottos sūrį, nes mascarponė man pasirodė pernelyg riebus. Pokyčiai pasiteisino- antrasis tortas daug lengvesnis ir skanesnis!
Taigi, tortui reikės:
Biskvitui
4 kiaušinių
4 v.š. karšto vandens
125 g miltų
100 g krakmolo
200 g cukraus
3 a.š. (nubrauktų) kepimo miltelių 
Kremui
16 g želatinos
500 g ricottos sūrio
500 g jogurto
120 g cukraus
200 ml grietinėlės
2 apelsinų
Pirmiausiai (geriausia- iš vakaro) kepamas biskvietas. Kiaušinius ir karštą vandenį plakti mikseriu iki putų. Toliau plakant po truputį pilti cukrų. Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir pusę jų supilti į tešlą. Viską išmaišyti šaukštu ir supilti likusią dalį miltų-krakmolo-miltelių mišinio, išmaišyti. Gautą masę supilti į kepimo formą ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Man kepė apie pusvalandį, bet laikas gali skirtis nuo orkaitės savybių bei formos dydžio. Ataušintą biskvitą perpjauti į 2-3 dalis.
Vietoj biskvito galima naudoti trupintus sausainius, sumaišytus su sviestu. Masę reikia sumaišyti , iškloti ja formos dugną ir pusvalandį palaikyti šaldytuve. Taip dariau gamindama pirmą tortą, visgi biskvitas patiko labiau, nes sausainių pagrindas gaunasi kietokas.
Kremo gamyba labai paprasta- išspaudžiame apelsinų sultis ir jose brinkinama želatina (aš sunaudojau visą 20 g pakelį) , jei apelsinai labai dideli, pakanka vieno jų sulčių. Išmaišyti sūrį, jogurtą ir cukrų. Tuomet truputį pašildyti želatiną, kad išsilydytų ir ją po truputį supilti į sūrio masę, nuolat maišyti. Vos masei pradėjus stingti įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę (aš tuputėlį grietinėlės pasilieku torto viršui). Tuomet masę supilti ant biskvito ir palikti stingti.
Pastarąjį kartą dariau su 2 biskvito sluoksniai. Gal dėl to, kad viršutinis prastai susilaistė, o gal šiaip... kitą kartą užteks vieno :)
žymės:
0 Responses

Rašyti komentarą