Kai yra kokia proga progelė, man smagiau NEvalgyti namie- tada ir gaminti nereikia, ir maistas kitoks, ir šiaip aplinka pasikeičia :) Deja, dabar tam labai nepalankus metas... krizės, pandemijos... taigi sėdim namie ir teks valgyti nekeičiant aplinkos, bet juk vistiek norisi ko nors įdomesnio ir skanesnio nei kasdien :)
Prieš kurį laiką Neringos puslapyje radau labai įdomius įtrūkusius sausainius. Vis ruošiausi pabandyti (šokoladas jau gerą savaitę sutrupintas ir laukia sunaudojimo :) ), bet vis kažkaip gal ryt... Visgi vakar susikaupiau ir paruošiau tešlą, kad pernakt pastovėtų šaltai, o šiandien galėtume smaguriauti.
Taigi, sausainiams reikės:
225 g smulkinto šokolado
cukraus (dėjau tik truputį)
2 kiaušinių
110 g sviesto
2 stiklinių miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
truputėlio druskos
cukraus pudros sausainiams apvolioti

Eiga:
Ištirpiname sviestą bei šokoladą. Kol masė vėstą, išplakame kiaušinių baltymus, tuomet po truputį sudedame cukrų, trynius, supilame atvėsusią sviesto/šokolado masę. Tuomet beriame miltus bei kepimo miltelius , druską ir maišome, kol masė tampa kietoka. Tada masę nakčiai įkurdiname šaldytuve. Kitą dieną formuojame rutuliukus, juos apvoliojame cukraus pudroje ir sudėję ant kepimo popieriumi išklotos skardos kepame 165 laipsnių temperatūroje geras 15 minučių (kepimo laikas iš tiesų toks neapibrėžtas... suėjus 10 min pro stiklą stebėjau kaip sausainiai kepa ir išjungiau tuomet, kai jie pradėjo trūkinėti. Dabar net manau, kad galėjau dar minutę kitą palaikyti)
Iškepusius sausainius paliekame atvėsti ir laikome sandariame indelyje (jei pavyksta išsaugoti nesuvalgytus :) )

Sausainiai gavosi nuostabūs ir tikrai dar ne kartą kepsiu! Manieji gavosi ne tokie šventiškai balti, bet vistiek be galo skanūs!!!



žymės:
2 Responses
  1. Egle B Says:

    Mama seniai seniai kepdavo tikriausiai panasius triufeliukus. Noreciau surasti laiko sausainiu kepimui :))
    Dek didesne nuotrauka, nesikuklink :)


  2. Ligita Says:

    Panašius, tik netrūkinjančius, triufeliukus ir aš vaikystėje kepdavau, bet jie man buvo panašesni į sausainius, o šių skonis primena šokoladinius meduolius.
    Didesnė nuotrauka bus, kai geriau pavyks iškepti :)))


Rašyti komentarą