Nuo praėjusių metų Kūčias švenčiam namie, savo mažoje šeimoje. Pernai turėjau DIDELĮ galvos skausmą kaip pagaminti tuos 12 patiekalų... Reikėjo ko nors įdomaus, skanaus ir būtinai greit pagaminamo :) Perskaičiau begalę įvairiausių receptų ir Kūčių dieną praleidau virtuvėje. Rezultatas buvo neblogas, šįmet tikiuosi dar geresnio.
Pats pačiausias Kūčių vakaro patiekalas- Silkė su brokoliais ir vynuogėmis. Pasirinkau šį receptą, nes intrigavo produktai, kurie lyg ir nedera tarpusavyje, bet... viskas taip puikiai dera, kad reikia spėti paragauti tos silkės, kol dar yra :)
Taigi, reikės:
brokolio
silkės
vynuogių be kauliukų
citrinos
aliejaus
lukštentų saulėgrąžų
svogūno
Eiga:
Pirmiausiai susmulkinu brokolius ir geras 5 minutes juos blanširuoju karštame vandenyje. Paskrudinu saulėgrąžas, aliejuje pakepinu smulkiai pjaustytą svogūną (šįkart naudojau raudonąjį ir baltąjį svogūnus), vynuoges supjaustau puselėmis, silkę gabaliukais, viską sumaišau ir užpilu citrinos sultimis.
Pats pačiausias Kūčių vakaro patiekalas- Silkė su brokoliais ir vynuogėmis. Pasirinkau šį receptą, nes intrigavo produktai, kurie lyg ir nedera tarpusavyje, bet... viskas taip puikiai dera, kad reikia spėti paragauti tos silkės, kol dar yra :)
Taigi, reikės:
brokolio
silkės
vynuogių be kauliukų
citrinos
aliejaus
lukštentų saulėgrąžų
svogūno
Eiga:
Pirmiausiai susmulkinu brokolius ir geras 5 minutes juos blanširuoju karštame vandenyje. Paskrudinu saulėgrąžas, aliejuje pakepinu smulkiai pjaustytą svogūną (šįkart naudojau raudonąjį ir baltąjį svogūnus), vynuoges supjaustau puselėmis, silkę gabaliukais, viską sumaišau ir užpilu citrinos sultimis.
niam niam super...o kokia silkute? marinuota file?
Šį kartą naudojau tiesiog silkių file aliejuje, bet manau, kad visos tinka, per šventes gaminau su dūmų skonio