Kadangi turiu labai daug juodojo šokolado ir jo niekaip nesuvalgom, vis bandau gaminti įvairius saldainius. Jau kurį laiką planavau gaminti triufelius ir kaip tik per Lietuvos Ryto TV savaitgalio laidą pamačiau labai nesudėtingą receptuką. Neturėjau kuo užsirašyti, norėjau dėl to recepto pažiūrėti kartojimą, tačiau nepavyko... Kai radau formeles (pasirodo, ne bet kur jų yra... baltas mačiau tik specializuotoje indų parduotuvėje už fantastinę kainą), tai bandžiau iš atminties, tikiuosi, nieko nepraleidau.

Triufeliams reikės:
200 g juodojo šokolado
200 g riebios grietinėlės
šaukšto brendžio ar konjako
karčios kakavos apvoliojimui

Eiga:
Maišant pakaitiname grietinėlę ir gabaliukais laužytą šokoladą, kol šokoladas visiškai ištirpsta ir lieka vientisa masė, tuomet įdedame šaukštą brendžio (galima daugiau ar kokį kitokį gėrimą naudoti- priklausomai nuo to, ką mėgstate), supilame masę į plokščią indą ir kelioms valandoms (geriausiai- nakčiai) paliekame šaldytuve. Kai masė sustingsta, šaukšteliu imame nedidelius gabaliukus, formuojame rutuliukus ir juos apvoliojame kakavos milteliuose. Laidoje mačiau, kaip naudoja ne šaukštelį, o tą spec apvalų įrankį, skirtą bulvėms išskobti- išties labai patogu ir rutuliukai gražesni, bet aš tokio neturiu, tai naudojau paprastą arbatinį šaukštelį. Formuoti reikia greitai, nes masė labai greit minkštėja.
Puikus skanėstas prie kavos! Tinkamas desertas vaišių stalui papuošti- spalvotos formelės atrodo tikrai žaismingai ir smagiai, nors iš pradžių gailėjausi, kad tik tokias radau :)


0 Responses

Rašyti komentarą