Kone kasmet galvoju, kad dovanas Kalėdoms pradėsiu pirkti kuo anksčiau. Geriausiai- iškart po Naujųjų :) Šįmet vasaros pabaigoje vis mąsčiau, kad jau reikia rūpintis, bet.... iki šiol nieko dar ne viską turiu. Taip pat planavau ir maistą pradėti pirkti anksčiau, kad nereikėtų krauti pilno vežimo ir tempti daugybės maišų, kad neskaudėtų širdis, mokant DAUG... kad būtų mažiau lakstymo po parduotuves tuo visuotinio pamišimo laikotarpiu...
Pastarąjį punktą po truputį vykdau- keletas ilgo galiojimo prekių jau guli spintelėje ar šaldytuve, artimiausiomis dienomis reikia įsigyti dar ką nors... Bet pradžioje pamėginsiu sudaryti tikslų Kūčių vakarienės bei Kalėdų meniu.

Nesenai naujame žurnalo Virtuvė Nuo... Iki... numeryje perskaičiau apie laiko planavimą savaitėmis. Įdomus straipsnelis ir įdomi mintis. Išties verta viską daryti kuo anskčiau, kad artėjančių švenčių nuotaika būtų pakilesnė.
Taigi, iki Kalėdų liko nei daug , nei mažai- pora savaičių (aišku, kai pradėjau šį įrašą, buvo likę daugiau, bet... yra kaip yra :) ). Gerai žinau, jog paskutinės dienos bus užimtos, tad iki tol reikia kuo daugiau pasidaryti.
... likus 2 savaitėms
Turiu laisvą savaitgalį!!! Dar to nesuvokiu, bet esu viena, niekam nereikia gaminti maisto, prie nieko nereikia derintis, nereikia žaisti ( :))) ) ir dar daug ko nereikia. Bet reikia pasinaudoti proga ir atlikti keletą svarbių darbų... taigi pirmiausiai turiu:
suplanuoti švenčių meniu
pagal meniu susidaryti reikiamų produktų sąrašą
nupirkti trūkstamas dovanas
iškepti Kalėdinius meduolius
iškepti ir dekoruoti  Kalėdinį namuką
pradėti pirkti švenčių stalui reikalingus ilgo galiojimo produktus
supakuoti dovanas
užrašyti ir išsiųsti Kalėdinius sveikinimus paštu
papuošti eglutę
papuošti namus
savaitės pabaigoje dekoruoti meduolius
supakuoti dekoruotus meduolius
sutvarkyti namus- kasdien po truputį, bet iš esmės: prieš šventes norisi atsikratyti visko, kas nebereikalinga
(galiu pasidžiaugti, kad dalį šio sąrašo punktų šiandien sėkmingai įgyvendinau, tikiuosi, per šias kelias dienas įgyvendinti dar daugiau...) 

...likus 1 savaitei
 Blogoji žinia ta, kad vyras išvyksta į komandiruotę... geresnio laiko turbūt neįmanoma sugalvoti...  Na, bet prieš vėją nepapūsi, taigi man reikia pasistengti nepasilikti visų darbų paskutiniam vakarui.
savaitgalį planuoju prekintis
pirmadienį  keliausiu apsipirkti to, ko trūksta ir kas trumpiau galioja, nes paskutinėmis dienomis niekas manęs nenuvarys į parduotuvę
antradienį - kol kas nesugalvojau ką naudingo veiksiu, žurnale patariama marinuoti visokias mėsas ir pan, bet aš to nedarysiu, nes dar nepasiekiau tokių virtuvės aukštumų, kad pati ruoščiau mėsytes
trečiadienį   gaminsiu pusfabrikačius- t.y. pasidarysiu dalį darbo, kad ketvirtadienį reikėtų viską tik sumaišyti, išvirti ir pan.
ketvirtadienį  ryte kepsiu tortą Kalėdoms. Darbo neitin daug, bet vistiek užima laiko... Jau ryte stalą uždengsiu staltiese ir visus pagamintus patiekalus nešiu iškart ant stalo. Ačiū, pernai jau pasimokiau kaip viskas "telpa" mano miniatiūrinėje virtuvėje...
penktadienį ilsėsiuos :) Bus likę pakankamai maisto tam, kad nebereikėtų nieko gaminti, be to, turėsim ir Kalėdinį tortą, tikiuosi, kad ir Kalėdinis pyragas, kurį kepiau lapkričio pradžioje, jau bus pasiruošęs būti suvalgytas, o kur dar meduoliai, sausainiukai ir t.t.
žymės: ,
0 Responses

Rašyti komentarą