Ne, mes nešvenčiam šios dienos komerciškai, tiesą sakant, dažniausiai visai nešvenčiame, bet šįmet paminėjome. Taip sutapo, kad turime daug laisvų dienų, be to, tai paskutinis savaitgalis, kai galime pabūti kartu, netrukus grįžtu į darbą ir laiko tam bus dar mažiau... Pagrindinis tikslas buvo būtent bendra šeimyninė veikla, o už mintį KĄ veikti esu be galo dėkinga Austėjai - tada skaitydama pagalvojau, kad dekoravimo užduotėlę galima pritaikyti ir savo namuose. Taigi, pabandėm :)
Pirmiausiai išsikepėm meduolius, o tada prasidėjo didysis menas :) Buvau nupirkusi keletą paprastų šepetėlių, dažus gaminau iš specialios šokolado bei braškių skonio cukraus pudros, taip pat naudojom pabarstukus. Išties net nesitikėjau, kad vaikui taip patiks šis užsiėmimas :)


Smagiausia buvo pabaiga, kai vaikas suprato, kad šitie dažai ne tik valgomi, bet dar ir skanūs :)))
 Prieš šv. Kalėdas išbandžiau keletą įvairių meduolių receptų, labiausiai patikusiu naudojausi ir šį kartą. Meduoliams reikės:
500 g miltų
100 g sviesto
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušinių
1 a.š. kepimo miltelių

Eiga:
cukrų, sviestą ir medų pamaišydami šildome tol, kad visa masė suskystėja ir pasidaro vientisa, tada atvėsiname, įmušame kiaušinius, išmaišome ir supilame į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišome ir bent pusvalandžiui (geriau valandai) paliekame šaltai. Tada kočiojame (geriau nelabai plonai, nes šie meduoliai kepdami pakyla labai nedaug), spaudžiame norimų  formų meduolius, juos dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 10-15 min kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Šie meduoliai nėra labai minkšti, jei norite minkštų, vos iškepusius reikia sudėti į sandarų indą ir uždaryti, taip galima laikyti ir kelias savaites (pvz laukiant Kalėdų)
Mūsų širdutės gavosi tokios:
IMG_1180km
IMG_1228km
IMG_1240km
žymės: , ,
0 Responses

Rašyti komentarą