Labai laukiau šiųmetinio moliūgų derliaus, nes pernai moliūgų skonis mane pakerėjo. O dar sutapo, kad šįmet močiutė užaugino labai daug moliūgų, taigi neteko pirkti, mėgaujamės ekologiškais :)
Vos sulaukusi pirmojo moliūgo išmėginau internete rastą ir savaip pakoreguotą troškinį, kai mėsytė troškinama pačiame moliūge.
Reikės:
- moliūgo (siūlyčiau vidutinio dydžio, pati naudojau DIDELĮ, tai jis buvo per didelis...)
- 1 kg vištienos file
- daržovių (paprikos, poro, morkų, svogūnų, česnako- visų daržovių kiekius siūlau reguliuoti pagal skonį, bet jų negailėti, imti bent po 2-3 vnt kiekvienos)
- konservuoti ananasai
- skardinė pomidorų be odelės
- mėgiamų prieskonių
- alyvuogių aliejaus
- sauso baltojo vyno

Eiga:
Pirmiausia sudėtingiausias ir daugiausiai laiko reikalaujantis darbas- nupjauname moliūgo "kepurę" ir išskobiame vidų. Vištieną ir daržoves supjaustome gabaliukais (svogūną ir česnaką- smulkiai, kitas daržoves stambiau). Imame DIDELĘ keptuvę (man teko imti patį didžiausią puodą :) ), truputį apkepiname vištieną su prieskoniais, tuomet suverčiame daržoves, išmaišome, sudedame pomidorus, ananasus (taip pat ir sultis), įdedame ir išskobtą moliūgo minkštimą, supilame vyną ir troškiname gerą pusvalandį (realus laikas priklausys nuo to, kaip stambiai pjaustytos morkos- jos turi būti minkštos). Tuomet visą masę supilame į moliūgą, uždengiame ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 15-20 minučių. Ištraukiame ir skanaujame!
žymės:
0 Responses

Rašyti komentarą