Mes labai mėgstam vištieną ir itin dažnai ją valgom. Kartais pritrūksta fantazijos kaip KITAIP ją paruošti, kad nebūtų nuobodu... Labai skaniai valgėme pyragą, o kartą ekspromtu gavosi pyragėliai :) Tiesiog apsižiūrėjau, kad ne tokios tešlos nusipirkau...
Receptukas labai paprastas- atsišildau šaldytą tešlą (renkuosi tą pakuotę, kur būna 6 lapeliai). Kol tešla šyla, gabaliukais ar nedidukėmis juostelėmis susipjaustau vištienos file, įtrinu ją prieskoniais ir palieku pasimarinuoti šaldytuve. Kai tešla atšyla, lapelius pjaunu perpus ir tą puselę dedu į tartalečių formą, gaunasi kaip krepšelis. Tuomet į tą krepšelį įdedu šiek tiek vištienos, daržovių, įpilu kelis lašiukus grietinėlės (jos galima nenaudoti, bet tuomet vištiena būna sausoka) ir kišu į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepu apie 20 minučių, kol tešla paruduoja. Skaniausi karšti, kaip antras patiekalas, bet galima valgyti ir šaltus, kaip sotų užkandį.
Receptukas labai paprastas- atsišildau šaldytą tešlą (renkuosi tą pakuotę, kur būna 6 lapeliai). Kol tešla šyla, gabaliukais ar nedidukėmis juostelėmis susipjaustau vištienos file, įtrinu ją prieskoniais ir palieku pasimarinuoti šaldytuve. Kai tešla atšyla, lapelius pjaunu perpus ir tą puselę dedu į tartalečių formą, gaunasi kaip krepšelis. Tuomet į tą krepšelį įdedu šiek tiek vištienos, daržovių, įpilu kelis lašiukus grietinėlės (jos galima nenaudoti, bet tuomet vištiena būna sausoka) ir kišu į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepu apie 20 minučių, kol tešla paruduoja. Skaniausi karšti, kaip antras patiekalas, bet galima valgyti ir šaltus, kaip sotų užkandį.
Rašyti komentarą