Jau keletą metų stengiamės maitintis sveikiau ir bent kartą per savaitę mėsą pakeisti žuvimi. Dažniausiai renkamės pangasiją arba skorpionžuvę, rečiau kitas žuvų rūšis. Išbandžiau visokiausius variantus- nuo kepimo orkaitėje iki keptuvėje, bet vis kas nors netinka arba tiesiog atsibosta... Šįkart kepiau keptuvėje, apvoliotą džiūvėsėliuose.
Reikės:
pangasijos file
džiūvėsėlių
kiaušinio
citrinos
trupučio krakmolo
Eiga:
pirmiausiai pangasiją susipjaustau nedideliais gabaliukais, paprieskoniuoju ir aplaistau citrinos sultimis, tuomet viska apvolioju kiaušinyje ir dedu į krakmolo-džiūvėsėlių mišinį. Viską gerai išmaišau ir dedu į keptuvę, kur jau čirška gerai įkaitęs aliejus.
Garnyrui tinka šviežios daržovės bei grūdų košės (mes valgėm su grikiais), galima naudoti ar pasigaminti padažą, bet aš padažų nevalgau, tai nieko papildomai neruošiau.
Visus maišymus atlikinėjom kartu su vaiku- maišėm pasikeisdami- tai nuotraukos nėra, nes nebuvo prekinės išvaizdos :) Visgi skonio tai neįtakojo :))
Reikės:
pangasijos file
džiūvėsėlių
kiaušinio
citrinos
trupučio krakmolo
Eiga:
pirmiausiai pangasiją susipjaustau nedideliais gabaliukais, paprieskoniuoju ir aplaistau citrinos sultimis, tuomet viska apvolioju kiaušinyje ir dedu į krakmolo-džiūvėsėlių mišinį. Viską gerai išmaišau ir dedu į keptuvę, kur jau čirška gerai įkaitęs aliejus.
Garnyrui tinka šviežios daržovės bei grūdų košės (mes valgėm su grikiais), galima naudoti ar pasigaminti padažą, bet aš padažų nevalgau, tai nieko papildomai neruošiau.
Visus maišymus atlikinėjom kartu su vaiku- maišėm pasikeisdami- tai nuotraukos nėra, nes nebuvo prekinės išvaizdos :) Visgi skonio tai neįtakojo :))
Rašyti komentarą